19 MAYIS ERKEN GELDİ BU YIL

Bu yıl erken geldi 19 Mayıs…

Anma dediler ya an-ma sende…
 
Ruhu önemli ya nasıl olsa, çağır çağıra biliyorsan gelsin. Lakin öyle görkemli olmasın. Okul bahçelerinde falan idareten… Maksat ruh değil mi? An-ma değil mi?
 
Hep kamuoyu nabzı yoklanarak atılıyor adımlar. Önce çok büyük…  Etki- tepki ölçülüyor. Sonra ona göre bir elbise dikiliyor. Bakınız milletvekili maaş artış olayına… Bakınız referandum süreçlerine… Bakınız torba yasa olayına… Böyle giderse daha çok bakınırız ki bakınıyoruz da.
 
30 Ağustos…
 
29 Ekim…
 
19 Mayıs…

23 Nisan derken bir bakmışız ki elimizde Cumhuriyet değerlerimize dair bir şey kalmamış. Yani milli bayramların önündeki ardındaki değerler sadece protokol kurallarına hapsedilmiş olacaktır belki de. Belki de demokrasinin ileri gibi bu kutlamalarında ilerisi çıkarsa ruhunu bile çağırmaya gerek kalmaz akar gider yaşamak telaşı içerisinde.
 
Eee... İleri demokrasi var ya canım.
 
Var da o da fazla ileri gitmiyor mu be kardeşim.
 
Yoksa her şey geri geri gidiyor da demokrasi bize ileriye gidiyormuş gibi mi geliyor.
 
Bu yıl erken geldi Mayıs…
 
Ankara’daki çocuklar dışında diğer illerdeki çocuklar hasta olabilir, dersten geri kalabilirdi. Hem kutlamalar için adres stat falan da gösterilmiyordu o nerden çıktı öyle…
 
19 Mayıs…
 
Erken geldi bu yıl…
 
Kimsenin anlamadığı bürokratik bir dille…


Popüler Yayınlar

Yasal Uyarı

Yayınlanan yazılar ve şiirler özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan yazı ve şiirler aktif link verilerek kullanılabilir.